Bitki wolowe z grzybami lesnymi

Czy może być coś lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej wyda na soczystości. Dodatkowo w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w znaczącej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, jakim będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej sumie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy stosujemy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można łatwo opaść z sił, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

elzab alfa

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w pokaźnej sum, albo z prostego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie prosta w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by każde nasze kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i łatwo, wówczas nie jest skuteczniejszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje obecne taki istotny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.