Krajalnica in english

Szatkownica do warzyw elektryczna jest wielce ważnym narzędziem w urzędach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego typu warzyw w szkoła ręczny znacznie zwiększa nakłady działalności oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w punktach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która razem będzie te spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od rodzaju prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakupy szatkownicy do profesjonalnego użytku. Określa się ona niezwykle intensywną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i formą, posiada wszelkie niezbędne atesty i pozwolenia oraz zrobiona jest spośród czystej kondycji produktów, danych do związku z żywnością. W większości przypadków urządzenie wykonane jest ze zwykli nierdzewnej i posiada magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru mamy więcej zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje z posiadanej w terenie instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i efekty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do zrobienia frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca służy do krojenia warzyw typu kapusta, seler, i pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W jakiejkolwiek chwili możemy jeszcze dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie powinno być brane do użytków, do jakich nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, że nie stanowi ostatnie co prawda urządzenie o sporych rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy spory wybór opinii oraz kształtów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego urządzenia nie sprawi wielu problemów.