Krajalnica jeremy

klasa temperaturowaZobacz opis w pdf

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych jak również marketach spożywczych. W grup firmy określają się na zakup urządzenia dostarczającego do krojenia sera oraz wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę?
Krajalnice wykorzystywane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się dużo większą wydajnością niż urządzenia dane do funkcji w interesie, gdzie stosowane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na pragnienie klienta, ale także sprzedawane w całości krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera
Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki budują się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć wiązany w projektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wypłacana przez urządzenie. Istnieje zatem możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić korzystając w niniejszym obiektu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje też zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia.
Krajalnice do sera w większości zbudowane są z aluminium – elementy będące styczność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.