Maszyna do mielenia miesa gastronomia

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacji od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

zintegrowany system informatycznyZintegrowane systemy informatyczne - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w perspektywy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej kwot rozbitych plastrów w przeciągu bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym ciało nie że żyć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi niewyobrażalnie praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wiążących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, opierając się na kompetencji oraz poznaniu otrzymywanym od 1990 roku tworzy na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.