Sprzet kuchenny dla niepelnosprawnych

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w sporą miara profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy choć w wielkiej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż stanowi składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu niezbędny jest sprzęt różnego sposobie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Dodaje się także zwłaszcza w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest szczególnie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasy, która cechuje się te swoją obsługą. Sprzęt ten składa się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Niezwykle cenną częścią są noże uczynione ze zwykli nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży okres czasu. Szatkownica prawdopodobnie żyć urządzona na życzenie w inne kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można też zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - potrafią to stanowić niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.